Faceți căutări pe acest blog

Creştinism Ortodox

sâmbătă, 17 martie 2018

GONGUL PENDULEI...


Se spune ca intr-o manastire, calugarii aveau in trapeza  (sala de masa), o pendula cu gong. De cate ori limba cea mare ajungea la cifra 12, batea o data. Unul dintre parinti, se inchina de cate ori auzea gongul pendulei batand. Un ucenic al parintelui, l-a intrebat intr-o zi: Parinte, de ce va inchinati de cate ori bate gongul pendulei, ca doar nu bate clopotul Sfintei Biserici? Iar parintele i-a spus: Ma inchin pentru ca de cate ori bate, ma apropii cu inca o ora de judecata care ma asteapta. Pentru fiecare dintre noi exista o "borna de hotar" pe cararea vietii noastre. Am putea sa spunem ca in lume domneste peste oameni pofta de A AVEA, insa peste cei care s-a pogorat Duhul Sfant, acestia 

POFTESC A FI IN VESNICIA LUI DUMNEZEU. 

   Luand aminte la ce gandea parintele de cate ori batea gongul pendulei, sa ne ostenim pentru mantuirea sufletelor noastre. Vom trece prin ceea ce a trecut si Iisus: Mai intai Rastignirea si apoi Invierea. Mai intai crucea si doar apoi cununa. Mai intai suferinta si doar dupa aceea slava. Nu suntem izbaviti de aceasta lume, ci PRIN LUME. Nu suntem izbaviti de suferinta ci PRIN SUFERINTĂ. Nu suntem izbaviti de cruce, ci, PRIN CRUCE.
Iar daca suntem ispititi de "dracul nepasarii", să nu ne pierdem nădejdea de îndreptare și de mântuire, fiindca, noi pacatosii il avem chezas si indeamnator pe talharul cel dea dreapta lui Iisus Hristos. Fiindca, iată, Sfinti mari ai lui Dumnezeu, precum NOE, AVRAAM, DANIEL, MOISE, IMPARATUL DAVID si multi altii zaceau in iad (fara a se chinui), iar talharul a intrat inaintea lor in Rai. Asadar, CREDINTA, NADEJDE si DRAGOSTE! 

                                                                     Amin și Aliluia
                                                                                                                                Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Mulţumesc” e un cuvânt uşor de spus. Adaugă-i un zâmbet, puţin suflet şi rosteşte-l cât de des poţi, verbal sau în gând. Cu fiecare mulţumesc îţi înmulţeşti ocaziile de a fi recunoscător, aşa cum cu fiecare zâmbet îţi creşti calitatea relaţiei cu ceilalţi.

Sfintii Zilei

Arhivă blog